Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AFSİAD) ve Batı Anadolu Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) işbirliği ile 17-18.Kasım.2007 tarihinde "Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 22000)" eğitim semineri yapılacaktır. AFSİAD & BASİFED İşbirliği ile 17- 18.kasım.2007 tarihlerinde 2 tam gün süreli "Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (İSO 22000)" eğitim semineri yapılacaktır. Eğitim KALDER yetkilileri tarafından Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda verilecektir.Eğitim ücreti kişi başı 100 YTL ''dir.(Çay-kahve ve Öğlen yemekleri derneğimize aittir)Eğitim sonrası eğitime tam olarak katılanlara Avrupa Komisyonu Uzmanlık Merkezi tarafından hazırlanan sertifika verilecektir. Düzenlenecek olan seminerimize katılmak isteyenlerin ön kayıt için derneğimize müracaat etmelerini önemle rica ederiz. İLETİŞİM:213 27 35 - 214 16 67 e-mail: [email protected] ISO 22000:2005
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
- GIDA ZİNCİRİNDEKİ TÜM KURULUŞLULAR İÇİN-
ISO (International Organisation for Standardization) tarafından gıda sektöründe Gıda Güvenliğini sağlamaya yönelik olarak hazırlanan ve 2001 yılından beri süren çalışmalar sonucunda Eylül 2005’de yayınlanan ISO 22000:2005 standardının, çok kısa zamanda çeşitli ülkeler tarafından yayınlanmış HACCP standartların yerini alabilecek ve Dünya’da ISO 9000 gibi kabul görebilecek bir standart olması öngürülmektedir. HACCP ve ISO 9001 belgeli firmalar kolaylıkla ISO 22000 belgesine geçiş yapabileceklerdir.Program ile amaçlanan, katılımcılara “ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” standardının içeriğini açıklamak, Firmalarında var olan sistemlerin ISO 22000’e geçişini nasıl sağlayacaklarına yönelik bilgiyi aktarmaktır.. 1. ISO 22000 neden yayınlandı?2. ISO 22000’in Gıda Zincirindeki firmalara sağladığı faydalar nedir?3. ISO 22000 Kapsamı4. ISO 22000 belgesini hangi firmalar alabilir?5. ISO 22000 beklentileri nelerdir?· GMP( good manufacturing practices) / pre-requisite program· HACCP ( Codex Alimentarius HACCP prensipleri )· Kalite Yönetim Sistemi (ISO 9001:2000 paralelinde)6. ISO 22000 in getirdiği yenilikler ve ilave beklentiler7. ISO 22000 Maddelerinin açıklanması8. ISO 22000,maddelerinin ISO 9001:2000 ve diğer gıda güvenlik standartları (BRC;IFS) ile karşılaştırılması9. Nasıl başlamalı? Anlatım, soru-cevap, tartışma, örnekler, GIDA ve,GIDA ZİNCİRİNDE YER ALAN (Gıda Katkı Md, Ambalaj, Taşıma, Temizlik Md ve Dezenfektan v.b ) ÜRETİM ve HİZMET sunan kuruluşlarda üst ve orta düzey yöneticiler, bu sisteminin kurulması ve yaşatılması ile görevli çalışanlar 2 GünEĞİTİM HEDEFİ | |||
EĞİTİM İÇERİĞİ | EĞİTİM YÖNTEMİ | KATILIMCILAR | EĞİTİM SÜRESİ |