Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AFSİAD) ile üyesi olduğu Batı Anadolu Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) işbirliği ile ilimizde gıda sektöründe çalışanlara yönelik “Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 22000)” eğitim semineri düzenlendi.
Seminerde konuşan BASİFED Genel Koordinatörü Faik KAYTANCI;
“Türkiye’deki en büyük gıda sektörlerini en büyük potansiyeli toplayan Afyonkarahisar’da AFSİAD’ın ev sahipliğinde bu kez Kal-Der’in yöneteceği daha doğrusu eğitim programını vereceği bir dizi programlara başladık.
İlkini yine burada yapıyoruz.Bunlar sektörler itibariyle olacak.Afyonkarahisar’ın çok önemli gıda sektörü olması sebebiyle gıda konusundaki ilk seminerimizi burada yapıyoruz.Artık global dünyada rekabetteki en önemli faktör kalitedir.Kalitesiz üretim,üreticilerin markalaşamaması da en büyük etken oluyor.Onun için bu seminerde 2 gün boyunca kalite konusunda ISO 22000 konusu ele alınacak.Seminerin sonunda hepinize katılım belgesi vereceğiz” dedi.
Toplantılar talep görüyorAFSİAD Başkanı Hüsnü Serteser federasyon ile beraber yürüttükleri araştırmalar sonucunda,Afyonkarahisar’ın gıda sektöründe bu seminere ihtiyaç olduğunu belirlediklerini dile getirerek;”AFSİAD ihtiyaca ve talebe göre seminerler düzenlemektedir.Bildiğiniz gibi 16-17 .Ocak.2007 tarihinde BASİFED işbirliği ile ilkini düzenlediğimiz “Genel Ürün Güvenliği”semineri oldukça talep görmüştü.Federasyonumuz ile birlikte yürüttüğümüz araştırmalar neticesinde “ Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 22000)eğitimi seminerin de,Afyonkarahisar’ın gıda konusunda ihtiyacı olduğunu tespit ettik.Neticesinde yine ferdeasyon ile birlikte Kal-Der’in de işbirliği ile sizlere bu semineri düzenleme kararı verdik.” dedi.
Hüsnü Serteser’in konuşmasının ardından başlayan seminerde Kal-Der Eğitim Uzmanı Asuman ARKIŞ,katılımcılara “Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 22000)konusunda bilgiler verdi.