AFSİAD tarafından hafta sonu "Gıda" konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.Seminerde gıda sektörünün sorunları dile getirildi. Afyon Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonu’nda düzenlenen Gıda Semineri’ne Esnaf Odalar Birliği Başkanı İbrahim KAVAS,AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser,işadamları ve esnaflar katıldı.Seminere konuşmacı olarak katılan Asuman Arkış,Kalder hakkında bilgiler vererek,Kalder’in Türkiye’de kalite misyonunu artırmaya çalıştığını ve bu konuda da başarılı olduğunu söyledi. GIDA ÜZERİNDE DURULMALI
Gıda sektörünün diğer sektörlerden oldukça farklı olduğunu belirten Arkış,”Gıda ürünü bir beyaz eşyaya benzemez.Gıdada belirli bir kullanım süreci vardır.Gıda üretildiği yerden son derece sağlıklı ve hijyenik çıkabilir ama satışının yapıldığı marketlerde elektriklerin kesilmesiyle birlikte tüm emekler boşa gider.Gıda insanlarla doğrudan ilişkili bir kavram olduğu için günlük yaşantımızda üzerinde durulması gereken bir sektördür.Kendi iç ihtiyacımız için,özellikle yurt dışına satış yapmak istiyorsak,gıda satımında ürünümüzü kapatacak beklentiler vardır.Her ne kadar zor olsa da bunu kanıtlamak lazım” dedi.