AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser,İlimizin hak ettiği yerde olmadığını belirterek,”İş adamları olarak yatırım konusunda bir araya gelemiyoruz” dedi.
AFSİAD Yönetim kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ilimizin hak ettiği yerde olmadığını söyledi. Serteser açıklamasında şu görüşlere yer verdi.” İçinde bulunduğumuz bölgemiz kanımca şu an istenilen noktada değil. Eskişehir şehircilikte belli bir aşama yaptı, belli standartları yakaladı. Gerek nüfus,gerek sınai yatırımlar,gerek eğitim konusunda belli noktalara geldi,ancak şu an hak ettiği noktada olduğunu söyleyemeyiz. Örneğin Eskişehir’de de termal potansiyel var ancak oradaki kaynaklar hamamdan öteye geçememiş durumda. Uşak ,tekstil konusunda gelişmeler sağlamış ve 5084 nolu yasadan da yararlanabiliyorlar,zaman içinde önemli yatırımlar yapılacağını düşünüyorum. Kütahya’da belli yatırımlar var. Özellikle toprak sanayi seramik,porselen ve benzeri konularda yatırımlar var,termal yatırımlar orada da gelişmeye başladı,ancak olması gereken konumun oldukça gerisinde. Bilecik’in iki önemli şansı var. Bunlardan ilki Marmara’ya çok yakın olmaları, diğeri ise özellikle Bozüyük’ün Eskişehir’e yakın olması dolayısıyla Eskişehir’in nitelikli iş gücünden yararlanıyor olması. Afyonkarahisar da ise termal yatırımların başkenti oldu ve yatırımlar daha da devam edecek. Bütünüyle bakıldığı zaman bölge hak ettiği noktalarda değil.Afyonkarahisar’lı bir işadamı ve AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak da Afyonkarahisar’la ilgili olarak şunları söyleyebilirim. Afyonkarahisar şu an olması gereken yerde değil. Afyonkarahisar’lı iş adamları da bundan müzdarip .Şuç, Afyonkarahisarlı iş adamlarının birleşememesinde .Önemli yatırımlarda hayal gücünü çok iyi işletememesinde. Ancak bununla ilgili olarak da kendimizden başka kimseyi suçlamamamız gerekiyor. Afyonkarahisar’da belli sektörler sadece bölgede değil Türkiye’de başı çekiyor. Et tavukçuluk,termal turizm,mermercilik,gıda gibi konularda oldukça iyi noktalardayız.” dedi.
“Bölgesel Hemşerilik önemlidir”
AFSİAD Başkanı Hüsnü Serteser açıklamasında gelişmek için bölgesel işbirliğine dikkat çekerek,”Afyonkarahisar bir geçiş noktasında .İç Anadolu’yu Eğe’ye bağlıyor. Suç Afyonkarahisar’da değil Afyonkarahisarlılarda. Ancak bunu bir sorun yapmamak gerekli bundan sonra. Sorunları artık anlamış durumdayız. Bundan sonra ne yapılabilir?Bu sorunun yanıtının bulunması gerekir.5084 sayılı yasanın da bu sorunun yanıtının ve çözümlerin yanıtlarının bulunmasında yararı olacağını düşünüyorum. Bölgesel hemşerilik zaman içinde farklı anlamlara bürünecektir düşüncesindeyim. Bölge illeri güçlü oldukları konularda bir araya gelebilirler,örneğin Eskişehir,Kütahya ve Afyonkarahisar termal anlamda bir araya gelebilirler. Uzunca süredir sözü edilen bir bölge havaalanı var. Altıntaş’a yapılması düşünülen, bu havaalanı zaman içinde devreye girebilir ve bölgeye hizmet verebilir,ancak biz Afyonkarahisar sivil ve askeri havaalanlarının bir an önce kullanıma açılmasından yanayız. Siyasi otoriteden kuskusuz bazı beklentilerimiz olacaktır. Ancak biz bölge iş adamları ve iş adamlarının oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarıyla öncelikle kendi aramızda işbirliğini göstermeliyiz” dedi.