AFSİAD tarafından düzenlenen”5.Geleneksel Karahisar Toplantısı”nın açılışında konuşan AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser,Afyonkarahisar’ın coğrafi olarak bulunduğu yer bakımından ekonomik açıdan gelişmeye müsait bir yerde olmasına rağmen,hak ettiği gelişmeyi henüz gösteremediğini belirtti
Sanayicilerin geleneksel toplantısı yapıldı
Kendimizi ifade etmeliyiz
AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in ardından konuşma yapan Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyon Başkanı Deniz Taner, son 20 yıldır sivil toplumda gönüllülük esaslarına yönelik yeni bir yapılanma gitme ihtiyacı hissedildiğini söyledi. Taner,” 2003 Yılından itibaren ülke çapında derneklerin derneklere üye olması suretiyle örgütlenmeye yasal izin çıktıktan sonra Türkiye’de BASİFED gibi 6 tane federasyon kuruldu. Bizim 23 dernek üyemiz var.Halen iş başındayız.Bu örgütlenme 2.5 yıl önce başladı ancak hızla Afyonkarahisar’ı güçlendiriyor aynı zamanda gelişiyor.Her sene yaptığımız hizmetleri lütfen takip ediniz.Afyonkarahisar kabuğunu çoktan kırıp hızla büyüyor ve bütün Türkiye sanayisi büyüyor.
Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Rektörü Ali Altuntaş ise yaptığı konuşmada inovasyonun öneminden bahsetti.Altuntaş İnovasyonun Afyonkarahisar’a sağladığı düşüncesinde olduğunu ifade ederek;”İnovasyon yeni karşılaştığımız bir kavram sanayide üretimde fark yaratan yeniliktir.İnovasyon konusunun seçilmiş olması Afyonkarahisar sanayicisi yeniliğe ve gelişime açık olduğunu gösteriyor.Küreselleşme olgusu ile karşı karşıyayız.Küreselleşme olgusu,teknolojide yaşanan gelişmeler nedeni ile üretimde yapısal bir değişiklik önceleri üretimin yardımcısı olarak yer almıştır.şeklinde konuştu.Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil ÜNLÜTEPE ise ,”İzmir Mermer fuarının ardından Afyonkarahisar’ın önemininbir kez daha anlaşıldığını vurgulayarak ,”İzmir’de açılan mermer fuarını izledim. Mermer fuarında Afyonkarahisar’ın önemini daha çok anladım. Sayısı 200ün üzerindeki sergiler . Afyonkarahisar’lı iş adamlarımızındı. Çok büyük bir kaynak bizim için. Afyonkarahisar’ın mermer sektörünün gelişmesinin yanında termal sektörünün ve gıda sektöründeki konumunda iyi değerlendirmemiz lazım. Bugünkü ortamda para çok zor.Bir şeyi geliştirmek daha da zor “ şeklinde konuştu.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan, günümüzde yeni iş fikirleri bulmak ve bu fikirleri hayat geçirmenin, ayakta kalmanın, kar etmenin ve büyümenin yolu haline geldiğini ifade etti. Aydoğan konuşmasında; “İnovasyonun altyapısının güçlendirilmesi gerekmektiğini vurgulayarak ;” Sadece Türkiye değil, dünyanın en önemli sorunlarından biri olan rekabet olgusunda Türk firmalarının uluslar arası rekabet gücünün arttırılması yönünde atılacak en önemli adım, inovasyon alt yapısını güçlendirilmesi olacaktır. Dünya ticaretinde önemli pay sahibi olan gelişmiş ülkeler ve dünya ticaretinden aldığı payı arttıran gelişmekte ola ülkelerin elde ettiği başarılar, yapılan icraatların üretilen yeni teknolojilerin veya var olan teknolojilerin yeni ihtiyaçlara uyarlanmasının bir neticesidir.”ifadelerine yer verdi.
TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Doç. Dr. Sait Açba, dünyadaki küresel anlamda rekabetin oluştuğunu belirtti. Açba, rekabette öncülük sağlanması gerektiğini kaydederek şöyle konuştu: “Bu öncülük inovasyondan geçiyor. “İnovasyon tüm ülkeler bazında değerlendirilmelidir. Yeni bir üretim değil, bütün üretim değişmelidir. Üretimi etkileyen her şeyde de değişim söz konusudur. Karın tek anahtarı inovasyondur. Bu konuda AR-GE çalışmaları büyük önem arz etmektedir. Gelişmiş ülkelere baktığımızda AR-GE’ye ayırdığı pay yüzde 2 olduğunu görüyoruz ve bu oran yüzde 3’lere çıkacaktır. Türkiye bu beşiğe yaklaşmıştır ancak yeterli bir düzeye ulaşmamıştır.”