DERNEĞİN AMACI:
Demokrasi ve insan hakları evrensel ilkelerine bağlı, girişim, inanç ve düşünce özgürlüklerine saygılı, yalnızca asli görevlerine odaklanmış Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamlarını dernek çatısı altında toplayarak Türk Sanayi ve hizmet kesiminin rekabet gücünün artırılması, Piyasa ekonomisinin hukuksal ve kurumsal altyapısının yerleşmesine ve iş dünyasının evrensel iş ahlakı ilkelerine uygun bir biçimde faaliyette bulunmasını ve Ülkemizin insan ve doğal kaynaklarının teknolojik yeniliklerle desteklenerek en etkin biçimde kullanımını; verimlilik ve kalite yükselişini sürekli kılacak ortamın yaratılmasına çalışmak derneğimizin esas amacıdır.
DERNEĞİN ÇALIŞMA ALANLARI:
Dernek Kamu Kurum ve kuruşlularının görev alanlarına giren konularda ilgili kurumlardan gerekli yasal izinleri almak kaydı ile aşağıdaki çalışmaları yapar:
1)İlimizde karşılaştırmalı rekabet üstünlüğü elde edebilmesinde önemli bir yeri bulunan sanayi ve hizmetler kesimlerinde verimliliğin artırılabilmesi için insan ve doğal kaynakların en etkin biçimde kullanılabilmesini sağlayacak teknolojik gelişmeleri teşvik eder.
2)İlimizde bulunan işadamlarının dünya pazarlarına açılımın hızlandırılması ve dengeli, hızlı bir sosyo ekonomik büyüme sürecinin devamlılığının sağlanabilmesi amacı doğrultusunda ihracatı teşvik edecek politikaları destekler;
3) Ülkemizi AB Üyeliğine götüren süreç içinde yurtiçinde ve yurtdışında ilgili kuruluşlarla temaslar kurarak ilimizde bulunan iş dünyasının görüş ve önerilerini yansıtır.
4) Derneğin amaç ve faaliyetlerini, ülke gündeminde bulunan ekonomik ve sosyal konularda oluşturulan görüşleri kamuoyuna ve ilgililere duyurmak için gazete, dergi, kitap, broşür gibi yayın araçlarından yararlanır: toplantılar, seminerler, kongreler, konferanslar düzenler.
5)Faaliyetlerini güçlendirmek amacı ile aynı ilkeler doğrultusunda çalışan sanayici ve işadamları dernekleri ile iletişim kurar, stratejik işbirliği yapar, gereğinde federasyonlar veya konfederasyonlar oluşturur.
6)Yerli ve yabancı özel ve resmi kuruluşlar, ticaret sanayi odaları, borsalar, mesleki kuruluşlar, üniversiteler.vakıf, dermek, birlik ve benzeri kuruluşlar aracılığı ile işbirliği yapar:
7) İlimizin öncelikli ekonomik ve sosyal konulan ile ilgili araştırmalar yapar, ülkenin iç ve dış sorunları ile ilgili görüş ve öneriler oluşturmak üzere çalışmalar yapacak vakıf kurar:
8) Dernek faaliyetleri için ihtiyaç duyulan taşınır, taşınmaz mal satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek ve taşınmazlar üzerinde ayni hak tesis etmek.
9)Türk ekonomisini kalkındırmak ve geliştirmek için: sanayici, meslek, bilim ve işadamlarını bir araya getirerek ülke yararına çalışmalarda bulunmak üzere bünyesinde toplar. Teşkilatlanıp gelişmeleri için gerekli çalışmaları teşvik eder ve yardımcı olur Gerekli toplantılar, geziler ve sergiler düzenleyebilir.
10)Milli ekonominin gelişmesi yolunda: sanayi, kalkınma, ihracat, yatının, döviz getirici alanlarda gerekli proje çalışmaları yaparak, özel ve resmi kuruluşlarla işbirliği yapar.
11)Kalkınmamızın dengeli ve sosyal adalet düzeni içinde olması gerektiğine inanır. Sermaye, emek ve teşebbüsün birbirlerini tamamlayan ana unsurlar olması sebebi ile haklarının korunarak yurt kalkınmasında faydalı bir işbirliği içinde gelişmelerine yardımcı olur. Arşiv oluşturabilir, kültürel, ticari ve sanayi ilişkilerinin geliştirilmesi için eğitim seminerleri, plan ve proje yapar ve yaptırır, bunların gerçekleştirilmesi konusunda yarışma açabilir.
12)Ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmanın sağlanması için ülkemizin ekonomik gücü içinde milli tasarrufların halka yönelmesini teşvik eder. Milli ekonominin dışa bağımlılıktan kurtarılıp, büyüyüp gelişmesi yolunda gerekli çalışmaları yapar.
13)Türk ekonomisinin: gelişmiş ekonomiler karşısında rekabetini sağlama yolunda uyarıcı ve yol gösterici çalışmalarda bulunur. Bu konuda Afyonkarahisar’lı işadamlarının ihtiyacı olan bilgileri derleyerek topluma mal eder. Tüm dünya ülkelerinin üretimleri ile fiyat ve kalite yönünden rekabet edebilecek ürünlerinin yapımı ve pazarlanması hususunda yatırımcılara pazar temini ve üretim giderlerine yardımcı olur. yönlendirir.
14) Gelişen ekonomik hayata daha iyi uyum sağlamanın reklam ve tanıtım olduğu düşüncesi ile ülke içi ve dışında fuarlar düzenler. Düzenlenmiş fuarlara katılır, üyelerinin katılımım teşvik eder..
15) Üyelerimiz arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak amacı ile sosyal faaliyetlerde bulunmak gezi,yemek, çay,konser,kermes,eğlence, ve çeşitli turnuvalar düzenlemek
16)Her kademede ehliyetli elemanların yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla resmi ve tüzel kuruluşlarla işbirliği yapar.
17)Dernek üyelerinin yiyecek, giyecek gibi zaruri ihtiyaç maddelerini ve diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli kredi ihtiyaç!arını karşılamak amacıyla sandık kurmak.
18)Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer demeklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için plâtformlar oluşturmak.
19) Ülkemizde meydana gelen sel. deprem, yangın, heyelan ve sair her türlü afete maruz kalan afetzedelerin ihtiyaçları olan maddi ve manevi her türlü yardımda bulunmak.
20)5253 Sayılı Dernekler kanunun 26.Maddesinde belirtilen tesisleri gerekli yerlerden yasal izinleri alarak açmak
21)Üyelerin sosyal.kültürel ve ekonomik yönlerden kalkınmasını sağlamak,her türlü hak ve menfaatlerinin korunmasına çaba harcar.
22)Ramazan ayı dolayısı ile Afyonkarahisar halkının yardımlaşma ve dayanışmasına sağlamak amacıyla iftar ve sahur yemekleri vermek.
23)Ülke bazında ortak girişimcilik hareketlerini sağlamak üzere üyeleri arasından veya dışarıdan kurulacak çok ortaklı ticari ve sınai işletmelere sonradan ortak olur veya kurulusunu gerçekleştirir.
24) İlimizde Yüksek öğrenime devam eden fakir ve kimsesiz öğrencilere eğitim ve öğrenim bursu vermek